Το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας στη Βουλή των Εφήβων

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εργασίες της ΙΣΤ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Με την καθιέρωση της Βουλής των Εφήβων ως θεσμού, προσφέρεται η δυνατότητα στους νέους, στο πλαίσιο ενός δημόσιου και υπεύθυνου διαλόγου, που εξελίσσεται σε ετήσια βάση, να καταγράφουν και να συζητούν τις διαπιστώσεις και τις κρίσεις τους για το παρόν, αλλά και να περιγράφουν το όραμά τους για το μέλλον, στοιχεία απαραίτητα για κάθε σχεδιασμό και προγραμματισμό της Πολιτείας, αλλά και για την αυτοσυνειδησία της νεολαίας και της κοινωνίας των πολιτών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων παρουσιάζεται κάθε χρόνο όλο το φάσμα των σημαντικών και επίκαιρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως αυτά γίνονται αντιληπτά και εκφράζονται μέσα από την ευαισθησία της ώριμης νεολαίας της, η οποία με θάρρος και με αίσθημα ευθύνης προτείνει και τις ενδεχόμενες λύσεις τους. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και Βουλευτές.

Στη Βουλή των Εφήβων βρέθηκε φέτος η μαθήτρια του ΓΕΛ Καλαμπάκας Ζιάκα Αχιλλίτσα, η οποία συμμετείχε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων. Στην συγκεκριμένη επιτροπή είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις ανησυχίες της και να συμμετέχει στο διάλογο για την δημιουργία του σχεδίου νόμου με θέμα: «Καταπολέμηση της βίας με αφορμή της αθλητικές εκδηλώσεις» που αναφέρεται στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και χουλιγκανισμού στα Ελληνικά γήπεδα.