Δραστηριότητες 2019-2020

Συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας

Το σχολείο μας απέσπασε τη 2η θέση στα πλαίσια της συμμετοχής του στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) ?ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ? με θέμα "Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη". 

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Β2 του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας (project) με θέμα "Ασφαλής, Προσβάσιμη και Περιβαλλοντική Καλαμπάκα" πραγματοποίησε πλήθος δράσεων σχετικές με το θέμα του διαγωνισμού. Για την γνωστοποίηση τους με σκοπό την ευαισθητοποίηση όσο γίνεται μεγαλύτερου κοινού υλοποίησε ιστολόγιο, δημοσιοποιημένο στην ακόλουθη διεύθυνση, το οποίο αξιολογήθηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού  (στην κατηγορία "Εφαρμογή με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0 όπως Blog ? ιστολόγιο, Wiki, νοητικούς χάρτες, σύννεφα λέξεων, χρονοδιαδρόμους, ιστοσελίδες κ.ά") : 

 dromoskalampaka.blogspot.com

Διάφορες δράσεις του σχολείου

Γωνιά ανακύκλωσης

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού μας πρόγραμματος "Ασφαλής, Προσβάσιμη και Περιβαλλοντική Καλαμπάκα", μαθητες και εκπαιδευτικοί υλοποίησαν διάφορες δράσεις. Μία από αυτές ήτανε να αναδιαμορφώσουν τη "γωνιά ανακύκλωσης" του σχολείου μας! Στη γωνιά μας ανακυκλώνουμε πλαστικό, χαρτί, μπαταρίες, ενώ συγκεντρώνουμε και καπάκια από μπουκάλια. Περισσότερα για την ανακύκλωση στο ιστολόγιο του προγράμματος.

 

Διαβάστε περισσότερα: Διάφορες δράσεις του σχολείου

Αθλητικές συνατήσεις σχολείων

Συγχαρητήρια, στην ομάδα του σχολείου του ΓΕΛ Καλαμπάκας για την συμμετοχή και την νίκη της στο αγώνα με το λύκειο Αθηνά, με 2-0 σετ (19/2/2020).

Γυμναστές του ΓΕΛ Καλαμπάκας είναι ο Κων/νος Ράντος και ο Λεωνίδας Σακελλαρίδης με την ομάδα να απαρτίζεται από τις μαθήτριες: Ειρήνη Γκαντάλη, Ευαγγελία Γιαννακοπούλου, Παναγιώτα Ζούζουλα, Κων/να Δημητρίου, Πηνελόπη Σακελλαρίδη, Εύη Καραλή, Μαρία Κοντοτόλη, Ζωή Γαβριελάτου, Ναταλία Θεοχάρη, Ελισάβετ Καμπόση, Μαρία Αλμπάνη, Αναστασία Πλακιά, Ιωάννα Βλησσάρη, Σοφία Βάλλα.

Εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα και άλλα θέματα με ομιλητή τον Δημήτρη Αντωνίου