Δραστηριότητες 2017-2018

Φωτογραφικό υλικό Μάρτιος-Μάιος 2018

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Έκθεση Φωτογραφίας  τμημάτων Α1και Α2,  σχ. έτος 2017-2018

Εκδρομή στο Περτούλι, 2 Μαρτίου 2018

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Η Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Η Β΄Λυκείου του ΓΕΛ Καλαμπάκας, είχε πρόσφατα την ευκαιρία να επισκεφθεί στο πλαίσιο μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος το ιστορικό Ναύπλιο. Για την ιστορία της πόλης και της περιοχής δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πει κάποιος πολλά πράγματα. Είναι μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της χώρας μας από τα αρχαιότατα χρόνια. Περισσότερο μας είναι ίσως γνωστή η πόλις του Ναυπλίου, γιατί υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, αλλά εκεί δολοφονήθηκε επίσης και ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας μας Ι. Καποδίστριας.
Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία επίσης να επισκεφθούν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, αλλά και τις Μυκήνες, όπου εντυπωσίασε ιδιαίτερα ο τάφος του Αγαμέμνονα.

Διαβάστε περισσότερα: Η Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου 2017

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Διαβάστε περισσότερα: Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«ΑΘΛΟΥΜΑΙ - ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

φωτογραφικό υλικό

   Ο τίτλος της φετινής πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού μας προτείνει και μας προτρέπει να αθληθούμε, να  χαρούμε και να αποκτήσουμε τα εφόδια που μας προσφέρει η ενασχόληση μας με τον αθλητισμό για να χαράξουμε το μέλλον, δημιουργικά και με αισιοδοξία.


   Ο αθλητισμός πέρα από την ευχαρίστηση της κίνησης και ευεξίας που μας προσφέρει, μας δίνει και πολλά σωματικά και ψυχικά οφέλη. Έχουμε αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης ,καλύτερη εικόνα του εαυτού μας, μείωση κινδύνων ασθενειών, περισσότερες πιθανότητες ακαδημαϊκής επιτυχίας. Πετυχαίνουμε  καλή φυσική κατάσταση, εκτόνωση του άγχους-αποβολή αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων ,απόκτηση και βελτίωση δεξιοτήτων.


   Η ενασχόληση με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία μας βοηθάει να αποκτήσουμε υγιείς συνήθειες που μας ακολουθούν και ως ενήλικες.
   Η ανάπτυξη της προσωπικότητας μέσω του αθλητισμού είναι αδιαμφισβήτητη.


   Εκτιμούμε την προετοιμασία που χρειάζεται για να πετύχουμε ένα στόχο. Το παιδί ?αθλητής μαθαίνει τη διαφορά μεταξύ προσπάθειας και ικανότητας. Αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία και δέχεται πιο εύκολα την εποικοδομητική κριτική ως εργαλείο προόδου.


   Ανταγωνίζεται σε υγιείς συνθήκες και αποδέχεται την ήττα.  Όχι μόνο την αποδέχεται αλλά μαθαίνει ότι είναι κάτι το αμελητέο, γιατί η πραγματική αξία του αθλητισμού έχει να κάνει με την προσπάθεια και τη χαρά της συμμετοχής . Αντιμετωπίζει τις κακοτυχίες και τις απογοητεύσεις που έχει συναντήσει στην ενασχόληση του με τον αθλητισμό και τις κάνει εφόδια και όπλα  αφού μαθαίνει να αγωνίζεται, να μην τα παρατάει ,να βασίζεται στον εαυτό του αλλά και στο σύνολο, στην ομάδα.

Το πρόγραμμα