Η Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Κατά την παραμονή τους στην πόλη του Ναυπλίου, μια ομολογουμένως πανέμορφη πόλη (άλλο να λες ότι η πόλη σου είναι όμορφη επειδή υπάρχει γύρω της φυσικό η ιστορικό κάλλος και άλλο να έχεις ανθρώπους που φροντίζουν να ενισχύσουν αυτό το κάλλος με τις κατάλληλες υποδομές), είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση που ήταν αφιερωμένη στην ζωή και το έργο του Καποδίστρια, το ευρωπαϊκό γραφείο ενημέρωσης Europe direct, αλλά και παράρτημα της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μοναδικό στην Ελλάδα, που χρωστάει την δημιουργία του στην αγάπη πολλών καθηγητών και φοιτητών του διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου στην κλασσική αρχαιότητα και κατά συνέπεια στην Ελλάδα.


Στην βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που παρέχει το πανεπιστήμιο, αλλά και για τον τρόπο που διεξάγεται σήμερα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου η εκπαίδευση και η έρευνα. Ήρθαν σε επαφή με πλατφόρμες εκπαίδευσης και ακαδημαϊκής ενημέρωσης που θα τους φανούν σίγουρα πολύ χρήσιμες τα επόμενα χρόνια στις σπουδές τους. Σιγά σιγά και στην χώρα μας κατανοούμε ότι ο τρόπος εκπαίδευσης αλλάζει, η από έδρας διδασκαλία είναι πλέον ξεπερασμένη, αφού οι μαθητές παγκοσμίως καλούνται πλέον να μάθουν πως θα μαθαίνουν μόνοι τους (εκεί εστιάζουν τα σύγχρονα σχολεία) και όχι να αναμασούν μια τυπική γνώση.
Στο ευρωπαϊκό γραφείο(Europe direct) οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την υπεύθυνη κ.Τζομάκα Ανδρονίκη, την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, σχετικά με το που πρέπει να απευθύνονται όταν αναζητούν πληροφορίες για την Ε.Ε. Εδώ θα βρει κάποιος πληροφορίες για σπουδαστές και επιχειρηματίες, ειδήσεις και πρακτικές πληροφορίες, σημεία ευρωπαϊκής πληροφόρησης στην Ελλάδα και ευκαιρίες χρηματοδότησης, πληροφορίες για εκδηλώσεις και εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και ειδικές θεματικές ενότητες όπως η οικονομική επικαιρότητα. Το Europe direct εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα, αλλά θεωρείτε και ως δίαυλος επικοινωνίας με την Ένωση και τις κεντρικές υπηρεσίες της. Είναι το πρώτο βήμα για να μάθει κάποιος περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για να συνομιλήσει μαζί της. Η επίσκεψή μας στο συγκεκριμένο γραφείο χαροποίησε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους και το σχολείο μας διαφημίστηκε για την πρωτοβουλία του να το επισκεφθεί.


 Χωρίς να υποτιμήσουμε και τις όμορφες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι ήταν άλλη μια επιτυχημένη και πολύ χρήσιμη επίσκεψη του ΓΕΛ Καλαμπάκας.

 Ο Διευθυντής                                                            
Δημοσθένης Σταυράκης  
                                                                                                     

Οι συνοδοί   καθηγητές: Καμπουρόπουλος Ιωάννης, Τζέλη Κωνσταντίνα, Τσιαντάκη Νικολέτα, Βλαχοδήμος Ευθύμιος.