Πρόγραμμα Comenius

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας των σχολικών ιδρυμάτων. Ακόμη  συμβάλλει στη βελτίωση της επαγγελματικής εξέλιξης των εργαζομένων της σχολικής εκπαίδευσης καθώς και στην προαγωγή της εκμάθησης γλωσσών και της διαπολιτισμικής ευαισθητοποίησης.

Το σχολείο μας θέλοντας να εκμεταλευτεί τις παραπάνω δυνατότητες του προγράμματος συμμετείχε το 2010 στη διαδικασία υποβολής πρότασης με θέμα " «Enterprising Young Europeans» - "Εκπαιδεύοντας του νέους της Ευρώπης στην επιχειρηματικότητα". Η πρόταση έγινε δεκτή με πολύ καλή βαθμολογία.

Οι εταίροι του συγκεκριμένου προγράμματός«Enterprising Young Europeans» είναι:

Martin-Luther ?Gymnasium (Γερμανία)
Rorkjar Skole - Esbjerg (Δανία)
Kalajoki High school (Φιλανδία)
Sheta Gymnasium (Λιθουανία)
ΓΕΛ Καλαμπάκας (Ελλάδα)


Σκοπός του παραπάνω προγράμματος είναι να δοθεί στους μαθητές μας, 14-16 ετών, η ευκαιρία να μάθουν για το πώς να δραστηριοποιηθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με τους συναδέλφους τους, τους νέους Ευρωπαίους από τη Λιθουανία, τη Γερμανία, τη Δανία και τη Φινλανδία. Μέσα από το πρόγραμμα θα τους δοθεί η δυνατότητα να συνεργαστούν για να αναπτύξουν την δική τους επιχειρηματική ιδέα να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωρίσουν νέες νοοτροπίες και διαφορετικές κουλτούρες.